Niet wachten? Wij bellen u terug Vul deze vragenlijst in

Beantwoord de korte vragen en de assistente belt u terug voor een afspraak.
U hoeft dan niet in de wachtrij te staan.

Wilt u liever aan de lijn blijven of zelf bellen? Houd dan rekening met een langere wachttijd.
Zoeken
Kies uw taal

Onregelmatige hartslag

In het kort

Als uw hartritme onregelmatig is kan het zijn dat uw hart te weinig bloed door uw lichaam pompt en de organen te weinig zuurstof krijgen. Daardoor kunt u klachten ervaren.

Wat is een onregelmatige hartslag?

Een onregelmatige hartslag is een hartritmestoornis. Het komt bij iedereen voor dat het hartritme weleens afwijkt, omdat de hartslag zich voortduren aanpast. U heeft een lage hartslag in rust en een hoge hartslag als u bijvoorbeeld intensief gaat sporten. Als uw hartritme bijvoorbeeld hoog is in rust, kan dit wijzen op een hartritmestoornis. Het kan zijn dat u altijd last heeft van een onregelmatige hartslag of slechts een aantal keer.

Als uw hartritme onregelmatig is kan het zijn dat uw hart te weinig bloed door uw lichaam pompt en de organen te weinig zuurstof krijgen. Hierdoor kunt u duizelig of kortademig worden. Verschillende factoren hebben invloed op het krijgen van een onregelmatige hartslag, zoals:

Welke klachten heb ik bij een onregelmatige hartslag?

Bij een onregelmatige hartslag kunt u last krijgen van de volgende klachten:

Voor iedereen met een onregelmatige hartslag verschillen de klachten en sommige mensen hebben zelfs helemaal geen klachten

Wat kan ik zelf doen bij een onregelmatige hartslag?

Zodra uw onregelmatige hartslag goed te behandelen is, zal u weinig klachten ervaren. Het kan zijn dat uw klachten wel vervelend zijn. Daarvoor kunt u de volgende adviezen opvolgen:

Wanneer moet ik naar de dokter bij een onregelmatige hartslag?

Neem met spoed contact op met uw huisarts of de huisartsenpost als u last heeft van hartkloppingen en één van de volgende klachten:

Neem contact op met uw huisarts in de volgende gevallen: